Saramura de crap a la Sulina

Postat de Ksenya in Crap / Caras
30 Aug 2018 | 2097 vizualizari
Saramura de crap a la Sulina

  Reteta  v-o aduc din Sulina, cea mai buna saramura mancata de mine vreodata. Acu', nu stiu, ori imi era foame, ori ca-mi place mult pestele sau gazda era priceputa de a facut asa o bunatate. Multumesc Liudmilei de reteta si de tips. Ingredientele de mai jos sunt pentru o portie generoasa de saramura dedicata celor care nu mananca nimic toata ziua si se pastreaza pentru ceva sublim. :)

Ingrediente

  • 700 grame crap captura
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 2 rosii bine coapte de gradina
  • o crenguta cimbru
  • ardei iute cat va place
  • 2 catei usturoi romanesc
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 lingura votca
  • 100 ml stoc de supa de peste
  • verdeata de care va place

Mod de preparare

 

Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore.

Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe gratar, se tine cate 5 minute pe ambele parti (10 minute).

Tot atunci se pun pe gratar rosiile, ardeii galbeni si ardeii iuti. 

 Pestele se scoate si se pune intr-o oala acoperita cu capac.

Separat, in alta oala, se toaca rosiile coapte pe gratar curatate de pielita, ardeiii la fel copti si curatati si ei de pielite si seminte si tocati grosier, ardei iuti doar ii coacem, ii vom servi intregi. Se adauga supa de peste, sare, piper, cimbrul si usturoiul zdrobit.

 Se lasa 5 minute sa fiarba la foc mic, se mai sareaza si pipereaza dupa gust, la sfarsit se adauga cimbrul.

Crapul facut la gratar se scoate pielita si se toarna deasupra sararamura, se da in clocot 2 minute ca ingredientele sa "imprieteneasca ". Se adauga verdeata aleasa, fie ea si patrunjel, leustean, marar sau frunze coriandru... important sa va satisfaceti papilile gustative :) Alaturi de ardeii iuti copti.

 Se serveste cu mamaliguta taiata cu ata sau cu cartofi intregi fierti si stropiti cu ulei si presarat cu patrunjel sau marar alaturi, cu un pahar de vin alb rece de care va place.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap a la Sulina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

Postat de Ina

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime. Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte. Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste...

Citeste continuarea

Crap prajit in malai

Postat de gurita_ta2005

Crap prajit in malai

Pestele trebuie curatat si taiat in bucati potrivite. Se spala bine,se lasa la scurs si se condimenteaza. Bucatiile de peste se trec prin amestecul de malai cu faina si se pun la prajit in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.08.2018, 21:39
Suntem mari amatori de saramura . Chiar am sa prepar si aceasta varianta originala
Am o intrebare ? Nu ai gresit cantitatea de vodca ? ))
la 30.08.2018, 21:40
Nu, Mihaela, vine din urma vinul alb
la 30.08.2018, 21:41
Vai de mine))
la 30.08.2018, 21:41
la 30.08.2018, 21:42
Acu', sec sau demisec..... fetelor va las pe voi la vin,nu ma pricep, doar la votca

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking