Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore.
Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe gratar, se tine cate 5 minute pe ambele parti (10 minute).
Tot atunci se pun pe gratar rosiile, ardeii galbeni si ardeii iuti.
Pestele se scoate si se pune intr-o oala acoperita cu capac.
Separat, in alta oala, se toaca rosiile coapte pe gratar curatate de pielita, ardeiii la fel copti si curatati si ei de pielite si seminte si tocati grosier, ardei iuti doar ii coacem, ii vom servi intregi. Se adauga supa de peste, sare, piper, cimbrul si usturoiul zdrobit.
Se lasa 5 minute sa fiarba la foc mic, se mai sareaza si pipereaza dupa gust, la sfarsit se adauga cimbrul.
Crapul facut la gratar se scoate pielita si se toarna deasupra sararamura, se da in clocot 2 minute ca ingredientele sa "imprieteneasca ". Se adauga verdeata aleasa, fie ea si patrunjel, leustean, marar sau frunze coriandru... important sa va satisfaceti papilile gustative :) Alaturi de ardeii iuti copti.
Se serveste cu mamaliguta taiata cu ata sau cu cartofi intregi fierti si stropiti cu ulei si presarat cu patrunjel sau marar alaturi, cu un pahar de vin alb rece de care va place.
Pofta buna!