Ingrediente
- 4 rondele de crap
- 50 g unt gras
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri mustar
- sare
- piper
- marar tocat
Mod de preparare
Bucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute.
Frigem pestele pe gratar sau plita.
Separat, facem un sos de unt, astfel: Incalzim usor untul si-l frecam cu o lingura de lemn, pana se topeste tot. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam. Cand untul da semne ca se intareste usor, adaugam mustarul si omogenizam . Adaugam sare, piper si marar uscat si maruntit.
Scoatem pestele fierbinte pe o farfurie si-l servim cu mamaliguta si sos de unt cu mustar .
Este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar, cu sos de unt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|