Crap la gratar cu sos bucataras

Postat de gusti in Crap / Caras
3 Iul 2010 | 10064 vizualizari
Crap la gratar cu sos bucataras

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza

Ingrediente

  • 1 crap portionat
  • 5 rosii
  • 5 ardei capia rosii
  • 3-4 ardei verzi
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatina de usturoi nou
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute (dupa gust)

Mod de preparare

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza

Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric.

Sosul iese insa delicios cind ingredintele sint coapte pe gratar cu jar. Asadar, rosiile si ardeii capia s-au rumenit frumos in timp ce am curatat si pisat usturoiul.

Dupa ce le-am luat de pe gratar le-am decojit si taiat cubulete (rosiile) si fisii (ardeii capia).

Usturoiul pisat l-am frecat cu putina sare si apa, pina a devenit o pasta usor apoasa.

Am pus intr-un wok (puteti folosi si o tigaie normala) la calit ceapa taiata peshtishor cu putin ulei de masline, iar dupa ce a devenit aurie i-am adaugat o ceasca de supa de legume si am lasat-o 3-4 minute la inabusit (daca nu aveti supa se poate completa cu 1/2 cub de Knorr concentrat de legume si o cescutza cu apa).

Am adaugat rosiile coapte si ardeiul copt, sarea, piperul si putina boia iute si am mai lasat 5 minute pe foc amestecind.

Dupa ce am oprit focul si compozitia s-a odihnit circa 4-5 minute, am pus si usturoiul si o mina de patrunjel taiat marunt.

Amestecati si turnati peste bucatile de peste.

Normal, sa nu uitati mamaligutza si ardeii iuti copti si ei pentru cei care prefera un "condiment" in plus :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar cu sos bucataras" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap prajit cu legume sote

Postat de Dya

Crap prajit cu legume sote

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem pe lung (sau rondele).  Le punem apoi sa fiarba inabusit, in ordinea timpului necesar fierberii, intr-o tigaie acoperita cu un capac (puteti...

Citeste continuarea

Crap prajit in malai

Postat de gurita_ta2005

Crap prajit in malai

Pestele trebuie curatat si taiat in bucati potrivite. Se spala bine,se lasa la scurs si se condimenteaza. Bucatiile de peste se trec prin amestecul de malai cu faina si se pun la prajit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 10:07
Mmmm! Ce nebunie! Ne invita sefu' la masa?!
la 03.07.2010, 10:16
la 03.07.2010, 10:22
chiar ca nebunie a fost. s-au lins toti pe degete
la 03.07.2010, 10:27
la 03.07.2010, 10:29

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking