Crap la gratar cu sos bucataras

Postat de gusti in Crap / Caras
3 Iul 2010 | 10100 vizualizari
Crap la gratar cu sos bucataras

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza

Ingrediente

  • 1 crap portionat
  • 5 rosii
  • 5 ardei capia rosii
  • 3-4 ardei verzi
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatina de usturoi nou
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute (dupa gust)

Mod de preparare

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza

Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric.

Sosul iese insa delicios cind ingredintele sint coapte pe gratar cu jar. Asadar, rosiile si ardeii capia s-au rumenit frumos in timp ce am curatat si pisat usturoiul.

Dupa ce le-am luat de pe gratar le-am decojit si taiat cubulete (rosiile) si fisii (ardeii capia).

Usturoiul pisat l-am frecat cu putina sare si apa, pina a devenit o pasta usor apoasa.

Am pus intr-un wok (puteti folosi si o tigaie normala) la calit ceapa taiata peshtishor cu putin ulei de masline, iar dupa ce a devenit aurie i-am adaugat o ceasca de supa de legume si am lasat-o 3-4 minute la inabusit (daca nu aveti supa se poate completa cu 1/2 cub de Knorr concentrat de legume si o cescutza cu apa).

Am adaugat rosiile coapte si ardeiul copt, sarea, piperul si putina boia iute si am mai lasat 5 minute pe foc amestecind.

Dupa ce am oprit focul si compozitia s-a odihnit circa 4-5 minute, am pus si usturoiul si o mina de patrunjel taiat marunt.

Amestecati si turnati peste bucatile de peste.

Normal, sa nu uitati mamaligutza si ardeii iuti copti si ei pentru cei care prefera un "condiment" in plus :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar cu sos bucataras" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crap oglinda proaspat

Postat de mihaelar63

Crap oglinda proaspat

Pestele se curata si se spala . Capul si bucatile de langa el se pun separat pentru prepararea viitoare a unei ciorbe de peste. Portionati pestele in bucati potrivite [ cam de...

Citeste continuarea

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de katty

Bors de crap, cu zdrente de ou

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 10:07
Mmmm! Ce nebunie! Ne invita sefu' la masa?!
la 03.07.2010, 10:16
la 03.07.2010, 10:22
chiar ca nebunie a fost. s-au lins toti pe degete
la 03.07.2010, 10:27
la 03.07.2010, 10:29

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking