Ingrediente
- 2 bucati de somon (tip cotlet sau fileuri congelate)
- rozmarin uscat
- piper
- sare
- Pentru salsa:
- o canita porumb congelat (cred ca merge si cel din conserva)
- 1 ardei rosu taiat cubulete
- 1 ardei iute taiat feliute
- 1/2 ceapa rosie taiata solzisori
- cateva frunze de coriandru proaspat maruntite
- Pentru pilaf:
- 1 cana orez basmati
- 1 cana de ceai de iasomie
Mod de preparare
1. Somonul se pune pe gratarul (sau tigaie grill) preincalzit si uns cu ulei, pana cand se rumeneste pe ambele parti. Rozmarinul, sarea si piperul se presara peste bucatile de somon dupa ce l-am asezat pe gratar. Somonul se serveste cand este inca putin roz in interior.
2. Pentru pilaf: intr-o cratita incalzim 2-3 linguri de ulei in care calim orezul. Stingem cu o cana de apa si o cana de ceai de iasomie. Ceaiul de iasomie da o aroma deosebita orezului si o culoare usor aramie.
3. Pentru salsa: prajim porumbul pana cand s-a rumenit. Il scoatem pe un servetel ca sa se absoarba uleiul. Prajim ardeiul taiat cubulete pana s-a rumenit si il scoatem pe un servetel. Intr-un bol, amestecam ceapa feliata, ardeiul prajit, porumbul prajit, ardeiul iute feliat si coriandrul maruntit.
4. Sosul olandez l-am cumparat la plic si l-am preparat conform instructiunilor. Ulterior, am gasit mai multe retete pe net si am realizat ca e mai ieftin si usor daca il prepar eu (cu proxima ocazie atasez si reteta pentru sos)
5. Servim somonul cu sosul olandez, putina salsa si orez basmati. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos olandez, salsa de porumb si ardei si orez Basmati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|