Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir

Postat de DinDragostePentruGatit in Somon
2 Apr 2012 | 7475 vizualizari
Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir

Ingrediente

  • 4 porții file de somon.
Sos de citrice:
  • 2 portocale potrivite;
  • zeama de la 1 lămâie;
  • 4 lg ulei de măsline;
  • 2-3 lg pătrunjel tocat;
  • ardei iute, tăiat fin;
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin;
  • 2 lgț coajă de portocală rasă;
  • 1 lgț coajă de lămâie rasă;
  • sare,
  • piper.
Orez:
  • 1 cană orez basmati;
  • 1 ceapă mică;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1-2 lgț ghimbit ras;
  • ulei de măsline;
  • 2 1/2 căni apă fierbinte;
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Sosul de citrice:

Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte.

Orezul:

Se pune tigaia la încins, se toarnă ulei de măsline; se adaugă ceapa tocată fin, se călește foarte puțin; se adaugă usturoiul tocat mărunt și ghimbirul ras, se călesc cam 1 minut după care se adaugă orezul iar mai apoi apa fierbinte. Se fierbe în jur de 6-7 minute, se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 10-15 minute.

Somonul:

Se spală, se șterge cu un șervet de hârtie, se sărează.

Se pune tigaia grill la încins, se unge cu puțin ulei să nu se lipească peștele și se așează somonul. Se ține cam 3-4 minute pe fiecare parte.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

Postat de simona72

Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul...

Citeste continuarea

Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Postat de Satisfyyourcravings

Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.  Pentru tapenade, se indeparteaza samburii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 18:45
yamiii...bunatate
la 02.04.2012, 19:10
este stiut ca nu-mi place pestele,dar im i place prezentarea
la 02.04.2012, 19:20
Eu ador pestele.
la 02.04.2012, 19:30
eu mai bine mor de foame
la 02.04.2012, 19:50
ce bine arata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking