Ingrediente
Sos de citrice:
- 2 portocale potrivite;
- zeama de la 1 lămâie;
- 4 lg ulei de măsline;
- 2-3 lg pătrunjel tocat;
- ardei iute, tăiat fin;
- 1 ceapă roșie mică, tocată fin;
- 2 lgț coajă de portocală rasă;
- 1 lgț coajă de lămâie rasă;
- sare,
- piper.
Orez:
- 1 cană orez basmati;
- 1 ceapă mică;
- 2 căței de usturoi;
- 1-2 lgț ghimbit ras;
- ulei de măsline;
- 2 1/2 căni apă fierbinte;
- sare,
- piper.
Mod de preparare
Sosul de citrice:
Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte.
Orezul:
Se pune tigaia la încins, se toarnă ulei de măsline; se adaugă ceapa tocată fin, se călește foarte puțin; se adaugă usturoiul tocat mărunt și ghimbirul ras, se călesc cam 1 minut după care se adaugă orezul iar mai apoi apa fierbinte. Se fierbe în jur de 6-7 minute, se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 10-15 minute.
Somonul:
Se spală, se șterge cu un șervet de hârtie, se sărează.
Se pune tigaia grill la încins, se unge cu puțin ulei să nu se lipească peștele și se așează somonul. Se ține cam 3-4 minute pe fiecare parte.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|