Crap cu za 'atar - la cuptor

Postat de mihaelar63 in Crap / Caras
11 Oct 2016 | 6341 vizualizari
Crap cu za 'atar - la cuptor

   Curioasa cum sunt din fire in ultima mea calatorie, in Israel , am intrebat cu ce este condimentat pestele servit la cina .Am auzit de za''atar , ba chiar imi cumparasem acasa [ nu prea m-a atras gustul ] .Pot sa va spun ca gustul si aroma celui achizitionat in Israel este inconfundabila . Pe mine m-a cucerit ,  l-am folosit chiar si in ciorba de perisoare . Fara modestie, pestele meu a iesit si mai fain , si mai bun , decat al lor :D !!!Lamuriri despre acest mirific condiment gasiti la prietenul nostru Radu :http://www.reteteleluiradu.ro/2014/10/09/pe-scurt-despre-zaatar.html

Ingrediente

  • 1 crap mare [ 3 kg]
  • 2 linguri za'atar
  • 2 cepe
  • 2 lamai
  • 10 catei usturoi
  • 1 lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura sos iute de ardei [ eu am avut Gochujang]
  • 100 ml ulei masline
  • sare roz de Himalaya
  • rosii cherry
  • ridichi
  • salata verde

Mod de preparare

  1. Pestele se curata si se spala .
  2. Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie .
  3. Curatati si spalati legumele .
  4. Increstati oblic  crapul pe partea cu piele din loc in loc la distanta de  2-3 cm .
  5. Prin increstare pestele se va condimenta mai bine .
  6. Stropiti pestele cu putin ulei sil masati cu amestecul de za'atar si sare , atat in interior cat si in exterior .
  7. In increstaturi introduceti feliute de usturoi .
  8. In burta crapului introduceti cepele taiate in doua , o lamaie taiata in doua si restul de usturoi .
  9. Transferati pestele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 30 minute la cuptor .
  10. Crapul intial va elibera putina zeam a. In aceasta zeama amestecati boia , sos iute de ardei , miere , restul de ulei si putina zeama de lamaie .
  11. Cu acest amestec si cu  ajutorul unei pensule adecvate ungeti pestele interior -exterior .
  12. Mai dati tava cu peste la cuptor inca 10-15 minute pana cand crapul va avea o pojghita rumen-rosiatica .
  13. Serviti pestele insotit de legume , lamaie sau salata preferata .
  14. Eu am preferat sa fie servit ca aperitiv insotit de rosii , ridichi si salata verde .
  15. Foarte bine ar merge si garnitura de orez sau cus-cus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu za 'atar - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Crap in sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Crap in sos de rosii, la cuptor

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute,...

Citeste continuarea

Plachie de caras

Postat de Ela68

Plachie de caras

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2016, 12:29
Am mai invatat ceva!Saru-mana!
la 11.10.2016, 12:38
Despre zaátar ? Sau despre ce ?
la 11.10.2016, 12:43
ce fain arata!
la 11.10.2016, 12:48
bun bun
la 11.10.2016, 12:56
Cum arataaaa!!!Daca as fi insarcinata as pierde sarcina de pofta...imi ploua-n gura.

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking