Crap in sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Crap / Caras
30 Noi 2016 | 6113 vizualizari
Crap in sos de rosii, la cuptor

Daca tot suntem in Postul Craciunului si se mananca atat de des peste, incerc sa mai pregatesc diverse retete cu peste, mai ales ca sotul mananca o data, de doua ori prajit, apoi nu mai vrea prajit. Oricum, eu nu sunt adepta prajitului si incerc si pe ai mei sa ii fac sa consume cat mai rar preparate prajite. Chiar daca eu nici nu bag pestele in gura, pentru ei il pregatesc cu mare drag.

Ingrediente

  • 4 bucati de crap proaspat
  • 1 cutie rosii decojite in suc de rosii (400 gr)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 crengute cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri ulei + 2-3 linguri ulei pentru uns pestele
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute, apoi punem jumatate de cana cu apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul, la foc potrivit, apoi dam drumul rosiilor tocate cu tot cu sucul de rosii. Punem si foile de dafin, sare si piper dupa gust. Fierbem cam 5 minute sosul, apoi il tragem de pe aragaz. Il lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi scoatem foile de dafin.

Bucatile de peste le spalam si le stergem cu niste servetele. Le presaram cu sare, piper si ulei pe toate partile, le masam putin. Incingem o tigaie grill, punem pestele cu pielita in jos. Il rumenim pe ambele parti, apoi il scoatem pe o farfurie.

Intr-un vas de ceramica sau in vase individuale de ceramica, punem sosul apoi asezam bucatile de peste. Printre ele, punem crengutele de cimbru si cateii de usturoi, curatati si taiati pe jumatate. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp, il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreaca putin si apoi servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in sos de rosii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Postat de vasimur

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...

Citeste continuarea

Crap cu za 'atar - la cuptor

Postat de mihaelar63

Crap cu za 'atar - la cuptor

Pestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2016, 11:50
bun bun
la 30.11.2016, 11:51
Pentru iubitorii de peste, cred ca acest preparat este de vis.
la 30.11.2016, 12:12
Ntz nts, ce mofturoasa! Auzi la ea, nu papa peste! E delicios
la 30.11.2016, 13:31
ce frumos l-ai prezentat
apreciez cu atat mai mult cu cat tu nu mananci peste
la 30.11.2016, 14:17
Bunătate de pește!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking