Rosii uscate, in ulei de masline

Postat de Ina in Conserve
12 Aug 2018 | 6766 vizualizari
Rosii uscate, in ulei de masline

Anul trecut am descoperit pe site-ul lalena.ro o reteta minunata de rosii uscate, extreme de aromate si bune la orice: simple pe paine, in salate, paste, cu branza etc. Pentru ca e sezonul rosiilor, m-am gandit ca poate veti dori sa testati reteta.

Ingrediente

  • 2 kg rosii prunisoare
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 lingurite cu busuioc uscat
  • 2 lingurite cu sare
  • 2 lingurite cu zahar
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • boabe de piper rosu si verde
  • frunze proaspete de busuioc
  • ulei de masline

Mod de preparare

Rosiile se spala bine si se taie pe lung, in jumatati. Am ales rosii prunisoare pentru ca sunt carnoase si nu foarte zemoase.

Captusim tavile de aragaz cu folie de aluminiu si aranjam pe folie bucatile de rosii, cu partea taiata in sus. Presaram deasupra piperul, busuiocul sarea si zaharul.

Stropim rosiile cu ulei de masline si imprastiem peste ele usturoiul zdrobit.

Dam tava la cuptor, la foc mic, pentru 4-6 ore, in functie de dimensiunile rosiilor si de cata zeama au.

Cand am preparat reteta, nu aveam cuptor cu ventilator, dar acum am si, daca aveti si voi, folositi ventilatia intrucat ajuta mai bine la uscarea legumelor.

Opriti cuptorul cand rosiile sunt aproape uscate, dar inca elastice (datorita uleiului).

Spalam borcanele si le uscam la microunde.

Asezam rosiile in borcane, adaugam 2-3 boabe de piper rosu si verde, 2-3 frunze de busuioc si completam cu ulei de masline (daca borcanele sunt captusite bine cu rosii uscate, nu intra prea mult ulei).

Capsam borcanele si le sterilizam pentru 15-20 minute, in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate, in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de paste cu somon si rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu somon si rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu somon si rosii Pastele de obicei se fac repede si trebuie sa le servim imediat ce sunt gata, cu parmezan ras deasupra.  Prima data punem apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2018, 14:40
Le ador
la 12.08.2018, 14:45
Bună idee...!
la 12.08.2018, 14:45
foarte bune
la 12.08.2018, 14:47
Fetele, sunt delicioase pe maine prajita
la 12.08.2018, 15:48

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking