Rosti de cartofi cu ou posat

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
6 Ian 2015 | 12195 vizualizari
Rosti de cartofi cu ou posat

Super buna pentru micul dejun sau cina . Eu am pregatit-o pentru 4 persoane .

Ingrediente

  • 500gr cartofi
  • -2 morcovi maricei
  • -sare
  • -o lingura ulei masline
  • -50 gr cascaval (optional)
  • -4 oua
  • -smantana (optional)

Mod de preparare

Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .

II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem prosopul si ii stoarcem cat putem de bine in prosop . Daca nu ii stoarcem vom avea un rosti moale si lipicios.

Tava o ungem bine cu ulei de masline si punem in ea cartofii, morcovii razuiti si storsi . II intindem pe suprafata tavi ( trebuie sa aiba grosimea de un deget , cam 0.5cm) si dam  tava in cuptorul preincalzit la 200 grade .

Intre timp ne ocupam de oua . Intr-un vas punem pe ochiul aragazului apa sa fiarba . Adaugam o lingurita de sare . Ouale le spargem separat intr-un castronel ( unul intr-un bol), asa o sa cada uniform in apa si nu se vor face zdrente de albus.  Unii mai adauga in apa o lingurita de otet , eu nu am pus.

Cand clocoteste apa punem ouale cate incap in vasul cu apa. Le lasam sa fiarba cam 2 minute daca vrem niste oua moi , daca doriti sa se faca galbenusul mai  tare atunci le lasati mai mult. Le  scoatem din apa cu o paleta si le aseza-ti pe o farfurie . Presarati putina sare .

Pe rosti puteti pune felii de cascaval , eu am pus pe mai putin de jumate din tava .

Cand sunt copti cartofii si morcovii  , dupa vreo 20 minute , ii scoatem din cuptor si asezam pe farfurii .

Deasupra punem cate un ou , pe care il impungem cu o furculita sa curga galbenusul . Se poate pune si smantana deasupra . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosti de cartofi cu ou posat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor

Postat de Bucataras

Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Spălați și curățați broccoli-ul. Tăiați-l în...

Citeste continuarea

Varza dulce cu carnati

Postat de Alepaty

Varza dulce cu carnati

Varza se taie fideluta. Se pune un praf de sare,se amesteca si se lasa deoparte. Separat,ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pune in uleiul incins.Dupa ce s-au calit, se adauga boia,se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2015, 12:00
la 06.01.2015, 12:00
Tare bun!
la 06.01.2015, 12:00
ce bine arata
la 06.01.2015, 12:01
o bunatate
la 06.01.2015, 12:04
deliciooos

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking