Ingrediente
- 1 pachet foietaj
- 300 g ricotta
- 100 g stafide
- 3 linguri zahar brun
- 2 galbenusuri
- 1 ou
- zahar pudra
- zahar vanilat 1 pliculet
Mod de preparare
Foietajul il scoatem din frigder si-l tinem la temperatura camerei.
Intr-un bol punem ricotta,un galbenus si un ou.Amestecam bine.Adaugam zaharul vanilat.
Intindem foietajul si distribuim crema obtinuta deasupra.Punem si zaharul (2 linguri)uniform.Si deasupra adaugam stafidele pe care mai intai le tinem in apa calda 15 minute.
Rulam cu grija foietajul.Cu un cutit foarte ascutit taiem rulada din 2 cm in 2 cm.
Intoarcem rotitele cu partea taiata in sus.
Le asezam pe o tava de cuptor pe care mai intai intindem hartie de copt.
Rotitele le ungem cu galbenus de ou deasupra si pe parti si presaram zahar brun.
Punem la cuptor 15 minute la 200 ° sau pana se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor si ornam cu zahar pudra.
Se mananca calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu ricotta si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|