Rozete aperitiv

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
17 Feb 2017 | 3629 vizualizari
Rozete aperitiv

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • un ou
  • 250 ml lapte
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 150 g sunculita
  • 150 g cascaval
  • 1 ardei verde
  • 200 g ciuperci
  • sos de rosii
  • un ou pentru uns

Mod de preparare

Drojdia cu zaharul le amesteci pana devin o pasta, torni peste aceasta putin lapte caldut si amesteci cu putina faina, formand astfel maiaua pe care o lasi la crescut. Dupa ce a crescut, adaugi restul de faina amestecat cu sarea si oul batut. Framanti aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin. Aproape de final, pui si uleiul si framanti bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului. Lasi sa creasca la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.

Rupi aluatul in portii egale de 80 gr fiecare pe care le intinzi sub forma unui disc. Il ungi cu sosul de rosii, pui un strat subtire de cascaval ras, adaugi sunculita taiata fasii, ardeiul taiat cubulete si ciupercile taiate feliute subtiri, dupa care aduni marginile astfel incat umplutura sa ramana in interior. Asezi discul pe tava tapetata cu hartie de copt, dupa care, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, crestezi marginile pe care le rasucesti dand forma unei rozete. Ungi cu oul batut si se lasi la crescut cam 10 minute. Le coci la foc potrivit, pentru 30-35 de minute.

 Se pot servi cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rozete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pernute crocante din mamaliguta

Postat de merisor67

Pernute crocante din mamaliguta

Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde. Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai...

Citeste continuarea

Chiftelute cu branza si verdeata

Postat de RuxyRux

Chiftelute cu branza si verdeata

Verdeata se toaca, cascavalul se razuie, branza se faramiteaza, se amesteca totul intr-un bol, se pune si parmezanul, iaurtul, ouale, praful de sare, amidonul si praful de copt si se amesteca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2017, 23:48
ce bine arata!
la 18.02.2017, 01:09
la 18.02.2017, 06:46
Yammy! Mi s-a facut foame cand am vazut ce bunatate ai facut.
la 18.02.2017, 10:30
la 18.02.2017, 18:27
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking