Rozete aperitiv

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
17 Feb 2017 | 3648 vizualizari
Rozete aperitiv

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • un ou
  • 250 ml lapte
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 150 g sunculita
  • 150 g cascaval
  • 1 ardei verde
  • 200 g ciuperci
  • sos de rosii
  • un ou pentru uns

Mod de preparare

Drojdia cu zaharul le amesteci pana devin o pasta, torni peste aceasta putin lapte caldut si amesteci cu putina faina, formand astfel maiaua pe care o lasi la crescut. Dupa ce a crescut, adaugi restul de faina amestecat cu sarea si oul batut. Framanti aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin. Aproape de final, pui si uleiul si framanti bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului. Lasi sa creasca la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.

Rupi aluatul in portii egale de 80 gr fiecare pe care le intinzi sub forma unui disc. Il ungi cu sosul de rosii, pui un strat subtire de cascaval ras, adaugi sunculita taiata fasii, ardeiul taiat cubulete si ciupercile taiate feliute subtiri, dupa care aduni marginile astfel incat umplutura sa ramana in interior. Asezi discul pe tava tapetata cu hartie de copt, dupa care, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, crestezi marginile pe care le rasucesti dand forma unei rozete. Ungi cu oul batut si se lasi la crescut cam 10 minute. Le coci la foc potrivit, pentru 30-35 de minute.

 Se pot servi cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rozete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Omleta la cuptor, cu cartofi si preparate din carne

Postat de merisor67

Omleta la cuptor, cu cartofi si preparate din carne

Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu. Se unge...

Citeste continuarea

Baigli cu varză călită

Postat de panacris

Baigli cu varză călită

Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2017, 23:48
ce bine arata!
la 18.02.2017, 01:09
la 18.02.2017, 06:46
Yammy! Mi s-a facut foame cand am vazut ce bunatate ai facut.
la 18.02.2017, 10:30
la 18.02.2017, 18:27
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking