Ingrediente
- 200 gr faina neagra
- 250-300 gr faina alba
- 150 gr untura
- 100 gr margarina
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1/2 lingurita zahar
- 2 lingurite sare de mare
- 1 galbenus de ou ametecat cu 2 lingurite lapte
- seminte de chimen si susan
Mod de preparare
Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut si lasam la dospit.
Frecam margarina cu untura, adaugam oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen, dupa preferinte.
Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem stelutele pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute sarate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|