Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2014 | 3156 vizualizari
Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"

Am vrut un altfel de saratele...si pentru asta am tras cu ochiul la cea care stiu eu ca face multe saratele, in tot felul de combinatii delicioase si anume la bucatarasa noastra Claudia, alias Valclaudia...multumesc!!>:D

Ingrediente

  • 150 gr unt sau margarina
  • 2 linguri pline de untura de casa
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr branza tare de capra
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • 500 gr faina
  • pt ornat:
  • nuci
  • seminte de dovleac
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului toate ingredientele, jumatatate din cantitatea de faina si am pornit mixerul la viteza mica pentru 5 minute. Am pus si restul de faina si am mai lasat mixerul sa framante inca 5-10 minute, pana aluatul s-a desprins de pe peretii vasului.

Am intins cu sucitorul o bucata din aluat, am decupat stelute, le-am pus in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si am pus in mijlocul fiecarei stelute cate jumatate de miez de nuca sau seminte de dovlec. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute pana devin rumene la suprafata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

Postat de merisor67

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

Fierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani) Puțin...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2014, 18:01
la 24.04.2014, 18:02
Ce frumoase sunt!
la 24.04.2014, 18:04
Am trecut la favo sa fac si eu
la 24.04.2014, 18:04
ce faine sunt
la 24.04.2014, 18:06
ce-mi plac

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking