Stelute sarate cu branza si nuca

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
25 Dec 2013 | 3332 vizualizari
Stelute sarate cu branza si nuca

Ingrediente

  • cca 500 gr. faina alba
  • 400 gr. branza telemea de oaie
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 3 oua
  • 3 linguri seminte de in
  • samburi de nuca

Mod de preparare

Branza telemea se da pe razatoare.

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam untul (margarina) cu branza, 1 ou intreg+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri pentru uns saleurile), semintele de in si incorporam toata faina framantand aluatul cu mainile.

Lasam pentru o ora aluatul la rece.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam stelutele folosind o forma de fursecuri.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava.

Punem stelutele in tava, le ungem cu galbenus de ou iar deasupra fiecarei stelute asezam cate o jumatate din samburele unei nuci.

Daca mai este nevoie presaram putina sare si dam tava la copt pana cand devin aurii. (cca 30 min.180 grade)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute sarate cu branza si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crochete de cascaval

Postat de simona72

Crochete de cascaval

Laptele se pune la foc cu un praf de sare, eu am folosit vasul zepter. Cind laptele a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. L-am mai lasat 1-2 minute pe foc,...

Citeste continuarea

Aperitiv crochete din branza de burduf

Postat de MotanLaOale

Aperitiv crochete din branza de burduf

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se formeaza bile de marimea unei nuci. Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei. Se scot pe un prosop...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2013, 16:45
la 25.12.2013, 16:47
biig like!
la 25.12.2013, 16:58
la 25.12.2013, 17:02
Oooo, ce bune is!! Le bag la seif ca poate le prestez mai tarziu!!
la 25.12.2013, 17:02
bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking