Stelute sarate cu branza si nuca

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
25 Dec 2013 | 3372 vizualizari
Stelute sarate cu branza si nuca

Ingrediente

  • cca 500 gr. faina alba
  • 400 gr. branza telemea de oaie
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 3 oua
  • 3 linguri seminte de in
  • samburi de nuca

Mod de preparare

Branza telemea se da pe razatoare.

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam untul (margarina) cu branza, 1 ou intreg+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri pentru uns saleurile), semintele de in si incorporam toata faina framantand aluatul cu mainile.

Lasam pentru o ora aluatul la rece.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam stelutele folosind o forma de fursecuri.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava.

Punem stelutele in tava, le ungem cu galbenus de ou iar deasupra fiecarei stelute asezam cate o jumatate din samburele unei nuci.

Daca mai este nevoie presaram putina sare si dam tava la copt pana cand devin aurii. (cca 30 min.180 grade)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute sarate cu branza si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob vegetarian

Postat de RuxyRux

Drob vegetarian

Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut. Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am...

Citeste continuarea

Chiftelute cu mozzarella

Postat de caroline

Chiftelute cu mozzarella

Punem intr-un robot painea taiata in cuburi mici,mozzarella spalata,scursa de apa si rupta,parmezanul dat prin razatoare,ouale si potrivim de sare. Mixam totul foarte bine pana obtinem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2013, 16:45
la 25.12.2013, 16:47
biig like!
la 25.12.2013, 16:58
la 25.12.2013, 17:02
Oooo, ce bune is!! Le bag la seif ca poate le prestez mai tarziu!!
la 25.12.2013, 17:02
bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking