Ingrediente
- Aluat:
- 1 kg faina alba
- 1 cutie crema de branza cu verdeata
- 300 gr branza telemea
- 330 gr. lapte batut
- 1 pachet de unt
- 50 gr. seminte de mac
- drojdie proaspata (cat o nuca)
- 1 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita sare
- pentru uns:
- 2 oua + 100 gr.branza telemea rasa
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.
Adaugam telemeaua data pe razatoare, crema de branza, untul la temperatura camerei, semintele de mac si jumatate din cantitatea de faina.
Amestecam, din cand in cand adaugam lapte batut si faina pana incorporam toate cantitatile.
Acoperim aluatul si il lasam la dospit in loc ferit de curenti pana cand isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe planseta de lucru infainata, decupam saratelele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu ou batut si presaram branza telemea rasa.
Dam tava la cuptor pentru 25 minute si scoatem saleurile din cuptor cand sunt aurii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa cu mac si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|