Ingrediente
Aluat:
- 500 gr faina (650)
- 100 gr. faina de ovaz
- 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite (dar neprajite)
- 200 gr. branza telemea de vaca
- 250 gr. branza de burduf
- 250 gr. unt sau margarina
- 2 oua
Pentru uns:
- 1 ou batut cu putina sare
Pentru decor:
- 300 gr. nuca taiata grosier
- sare fina
Mod de preparare
Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de ovaz) framantand aluatul cu mainile.
Intindem aluatul in foaie subtire, decupam inimioarele cu o forma de fursecuri.
Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam inimioarele.
Batem oul ramas intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem inimioarele cu acest amestec (cu o pensula de silicon).
Decoram cu nuca taiata si presaram putina sare fina.
Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu branza,seminte si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|