Ingrediente
pentru aluat:
- 1 cutie branza Ceva Fin de la Delaco
- 150 gr. telemea rasa
- 200 gr. margarina (la temperatura camerei)
- 50 ml lapte caldut in care am dizolvat 1/2 cubulet drojdie proaspata+1 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita praf de nucsoara
- faina cat cuprinde
- sare dupa gust
pentru uns si decor:
- 3 galbenusuri
- chimen
- sare
- 100 gr. cascaval afumat ras
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in lapte caldut +1 lingurita de zahar.
Amestecam crema de branza Ceva Fin cu margarina, telemeaua rasa, praful de nucsoara si drojdia dizolvata. Adaugam atata faina cat cere aluatul. Atunci cand nu se mai lipeste de maini inseamna ca aluatul "a tras" suficienta faina.
Intindem foaia de aluat pe masa infainata, decupam saratelele, le asezam in tava pe hartie de copt.
Ungem saratelele cu galbenus batut, presaram cascaval ras, chimen si sare dupa gust.
Dam tava la copt (temperatura medie) pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu Ceva Fin,telemea si cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|