Rubarba in sirop de capsuni

Postat de sufletista in Sirop / Compot
18 Iul 2015 | 3685 vizualizari
Rubarba in sirop de capsuni

Ingrediente

  • 1 kg sirop de capsuni
  • 1 kg rubarba
  • 200 g zahar
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Intr-o cratita adaugam siropul de capsuni,zaharul si lamia taiat felii.

Punem pe foc pana se dizolva zaharul.

Intre timp spalam si  curatam rubarba,o taiem bucati de cca 2-3 cm,

Asezam in borcane(sa fie pline,vor scadea la fiert)adaugam siropul de capsuni caldut,inchidem borcanele.

Asezam borcanele intr-o cratita si adaugam apa cat sa acopere,punem la foc sa fiarba cca 25 min la foc moderat.

Le scoatem din apa fierbinte si le  invelim intr-o patura pana a 2 zi,dupa care le vom depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rubarba in sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar

Postat de simona72

Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si Green Sugar pana obtinem o bezea consistenta. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2015, 21:25
la 18.07.2015, 21:26
interesant.
... 1 kg de rubarba sau 500 gr?
la 18.07.2015, 21:31
la 18.07.2015, 21:31
Claudia 1 kg
la 18.07.2015, 21:33
ok, merci! O voi incerca la anu' acum n-am sirop de capsuni Pana atunci trece la seif

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking