Rulada alba cu gem

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
14 Noi 2011 | 4132 vizualizari
Rulada alba cu gem

O prajiturica simpluta, savuroasa, pufoasa si foarte rapid de facut. O prajiturica numai buna pentru timpul in care barbatii se duc sa bata mingea pe teren, pardon adica sa joace fotbal :) iar fetele se aduna la o mica sueta, la o cafea sau un ceai stropit cu rom, adica un fel de team-uilding sau schimb constructiv de idei. V-ati prins?

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 400 gr gem de gutui
  • 150 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar praf

Mod de preparare

Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric, ha...atunci sa ma vedeti in actiune. :))) gata paranteza :P

Separati frumusel ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, calculate la un mixer obisnuit...cine are un KA, sigur in 15 min e treaba super-gata. Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.

Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.

Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada alba cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu gem de gutui si nuci

Postat de RODIMUR

Desert rulada cu gem de gutui si nuci

Albușurile se mixează cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos fin și vanilia, mixându-se întruna. Se adaugă...

Citeste continuarea

Tort Rozalia

Postat de mimmi

Tort Rozalia

Foile: Praful de copt se amesteca cu faina.Se adauga untul topit,zaharul ,sare si oul. Se framanta un aluat,se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute. Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2011, 16:04
Ce-mi place rulada asta,vreau si eu
la 14.11.2011, 16:07
pot sa vin la tine la team building?
la 14.11.2011, 16:12
daa Dia..cum sa nu oricind cu mare drag
la 14.11.2011, 16:23
si eu , si eu ...ca poate asa reusesc sa fur pantofii Diacontei , ca sa nu spun cat de mult imi place rulada
la 14.11.2011, 16:24
Am venit sa mai iau o bucata ca e tare buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking