Ingrediente
- Pentru blat:
- 5 oua,
- 5 linguri zahar,
- 5 linguri faina,
- 1 plic zahar vanilat,
- 5 linguri ulei,
- un varf cutit sare
- Pentru crema:
- 500 ml frisca lichida,
- 1 plic crema caramel de la Dr.Oetker
Mod de preparare
Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine,se adauga sarea si zaharul cate o lingura pe rand.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albus.
Amestecam usor compozitia,adaugam zaharul vanilat si faina cernuta.Acest amestec il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Coacem blatul la 180-200 grade cca 15-20 minute(in functie de cum coace cuptorul fiecaruia).
Scoatem blatul copt si-l punem pe un servet umed si-l rulam.
Crema:punem frisca lichida intr-un bol,adaugam crema caramel si mixam bine pana se intareste.
Intindem blatul peste care turnam 3/4 din crema si rulam blatul la loc.Cu ce a ramas din crema,ornam rulada.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|