Trunchi de copac

Postat de corina241 in Prajituri
8 Noi 2010 | 10711 vizualizari
Trunchi de copac

Mi-am adus aminte de un tortulet(prajituica) ''trunchiul de copac'' asa cum mi-l facuse mami meu pentru un revelion(ehe,asa ne duceam la chefuri...cu o prajiturica,o maslina,un quelque chose;)...si uite-asa m-am apucat de treaba,impreuna cu micile mele gospodine;)

Ingrediente

  • Blatul :
  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • Crema caramel;
  • 6 linguri zahar
  • 500ml lapte
  • 1 plic budinca de caramel
  • Glazura:
  • 200ml frisca lichida
  • 250g ciocolata menaj
  • 1 cubulet unt

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat spuma pana se tripleaza volumul,apoi zaharul treptat si mixam pana ce se topesc toate cristalele. Galbenusurile amestecate in prealabil intr-un castron se pun incet peste albusuri,amestecand cu o lingura de lemn cu miscari usoare de sus in jos trecand lingura prin compozitie. Faina impreuna cu praful de copt se pun impreuna,turnandu-se in ploaie peste compozitia formata.

Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt unde punem compozitia si o introducem in cuptorul incins(180°) pana trece testul scobitorii.

Dupa ce a fost scos din cuptor presaram zahar pe toata suprafata pandispanului si rulam imediat,cat timp este cald,altfel se va rupe.Se tine usor strans intr-un prosop,folie de aluminiu sau chiar hartia de copt.

Crema de caramel:

Continutul plicului de budinca se amesteca intr-un bol impreuna cu 4 linguri de zahar si 400 ml lapte rece. Separat,intr-o craticoara,pe aragaz punem 2 linguri de zahar pentru a le carameliza(nu trebuie lasat foarte mult,atat cat sa obtinem culoarea caramel).Stingem cu 100ml lapte si apoi adaugam amestecul din bol si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Dam jos de pe aragaz crema obtinuta amestecand continuu cateva minute (3-4 )pana ce reuseste sa se mai raceasca.

 Desfacem blatul de pandispan cu grija si punem crema caramel. Rulam iarasi,o impachetam in folie de aluminiu si dam la rece 10 minute.

 In acest timp pregatim glazura astfel:

 Punem frisca lichida pe baine marin impreuna cu ciocolata(se tine 1 min in cuptorul cu microunde pentru a se topi usor) si amestecam pana la punctul de fierbere,formand o grazura cremoasa usor ingrosata.La final adaugam untul.

Scoatem rulada din frigider,taiem 1/4 pe diagonala si o atasam de partea cea lunga a ruladei ramasa dupa sectionare(vezi foto).

Glazura se intinde pe toata suprafata trunchiului obtinut si formand acele striatii cu ajutorul unei furculite atunci cand glazura este intarita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Trunchi de copac

Postat de sufletista

Trunchi de copac

CREMA -toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2010, 22:38
la 08.11.2010, 22:44
pofta buna,rocsi!
la 08.11.2010, 22:53
bun tare 5f
la 08.11.2010, 23:04
Corina, imi place mult reteta asta! si eu o am intr-o carte, dar nu mi-am gasit timp sa o incerc, am avut tot altele in plan arata minunat!
la 08.11.2010, 23:11
cu ce viteza manancI Kamy,ciudat si rocsi are acelasi ritm

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking