Trunchi de copac

Postat de ianculubita in Prajituri
6 Dec 2011 | 5130 vizualizari
Trunchi de copac

Aceasta prajitura,va spun ca este un deliciu;este putin migaloasa,trebuie sa ai rabdare dar rezultatul este pe masura. Reteta cu nr.200 va este servita de fiica mea;sper ca nu va suparati!

Ingrediente

  • 5oua
  • 100g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 100g unt moale
  • 50g faina
  • 50g amidon alimentar
  • putina sare si pesmet pentru forma
  • Glazura
  • 150g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • rom

Mod de preparare

Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul, adaugi zaharul vanilat razatura de la citrice, untul si amesteci totul pana devine o crema consistenta; Adaugi faina amestecata cu amidon, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si amesteci totul usor cu o lingura. Ungi cu unt o forma de tort mica, o tapetezi cu pesmet, pui 3-4 linguri de aluat pe fundul formei o intinzi uniform si coci 3-4 minute la foc mic pana ce capata o nuanta aurie; Scoti forma, pui deasupra alte 3-4 linguri de aluat, coci la fel si tot asa procedezi pana se termina aluatul;

Lasi sa se raceasca, scoti prajitura din forma si torni deasupra glazura facuta din topirea ciocolatei pe bain-marie si amestecata cu unt; pacat ca este mica la cat de gustoasa e!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Trunchi de copac

Postat de sufletista

Trunchi de copac

CREMA -toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2011, 15:59
sunt prima la cat mai multe retete
la 06.12.2011, 17:09
Ce metoda interesanta de coacere.

Felicitari draga mea pentru reteta cu numarul 100. La cat mai multe.
la 06.12.2011, 17:10
cum sa ne suparam cand aveti o minunatie de fata frumoasa,bun tort
la 06.12.2011, 17:11
miha reteta 200 nu 100
la 06.12.2011, 17:17
Da, scuzati...din viteza...

Deci... reiau... Felicitari draga mea pentru reteta cu numarul 200. La cat mai multe.

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking