Ingrediente
- 4 oua,
- 4 linguri apa minerala,
- 2 linguri fructoza,
- o jumatate praf de copt,
- esenta de vanilie,
- 4 linguri faina.
- pt crema
- 400ml frisca lichida neindulcita,
- 5 linguri fructoza,
- o lingura cacao,
- 2 linguri de alune sau nuci macinate,
- 2 vanilii,
- un intaritor de frisca.
Mod de preparare
Blat: se separa ouale, se bat albusurile cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca bine cu celelalte ingrediente, apoi se amesteca usor cu albusurile. Se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la copt. Nu trebuie lasat sa se coaca prea tare sa nu se usuce. Cand e gata se rastoarna pe un prosop curat umed si se infasoara fara hartia de copt. Se lasa la racit asa.
Crema: se bate frisca cu fructoza, intaritorul de frisca si vanilia. Cand e rece blatul se desface, se pune jumatate de frisca, se presara o lingura de alune macinate si se ruleaza. Se taie in jumatate, iar una din jumatati inca o data. Se aranjeaza in forma de butuci.
In frisca ramasa se pune cacao si se omogenizeaza bine, apoi se imbraca rulada si se fac forme cu o furculita. Se presara alune macinate. Se da la rece pt o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|