Rulada colorata cu spanac

Postat de burdulea56 in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2010 | 5945 vizualizari
Rulada colorata cu spanac

Am preparat aceasta rulada de Pasti, mi-a placut tare mult, mie imi place spanacul, deci a fost pe pofta mea, am sa mai fac.

Ingrediente

  • 200 g sunca presata, feliata f. subtire,
  • 250 g branza de vaca,
  • 500 g spanac,
  • 2 oua,
  • 1 legatura marar verde,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 legatura usturoi verde(eu am pus 3 catei, nu am avut verde),
  • 2 linguri faina,
  • piper macinat,
  • putina sare.

Mod de preparare

Spanacul ales, spalat, se fierbe in apa cu sare cateva minute(10 minute), se scurege de apa, se toaca, se pune intrun castron, se adauga mararul, ceapa, usturoiul taiate marunt, 1 ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, faina, piperul, sare. Amestecam toate ingredientele foarte bine, apoi intindem compozitia intro tava(cu dimansiuni de 23 cm x 34 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt, se introduce la cuptorul preincalzit timp de 15 -20 minute.
In timp ce se coace foaia de rulada, pregatim umplutura: se amesteca branza cu galbenusul crud, sare, piper. Taiem sunca feliata in fasii subtiri.
Se scoate foaia de rulada din cuptor pe o hartie de copt, se ruleaza cu grija si se lasa sa se racoreasca. Desfacem foia de rulada, o ungem cu branza, asezam fasiile de sunca peste branza si rulam foaia din nou, se impacheteaza in hartie de copt si se da la rece. Se taie felii de grosimea unui deget, se serveste alaturi de alte aperitive. Eu am decorat cu felii de lamaie si trandafir din salam uscat, a iesit ce se vede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada colorata cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv drob

Postat de ralu_ca

Aperitiv drob

Maruntaiele si pieptul de pui se spala bine pana apa iese curata, se pun apoi impreuna la fiert in apa cu sare. Se taie ceapa si usturoiul rondele, se toaca marunt mararul si patrunjelul. Pana...

Citeste continuarea

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2010, 16:25
arata superb
la 17.04.2010, 16:31
vai cat de minunat arata ! si este si foarte bun totul, trebuie incercata! pun la favorite!
la 17.04.2010, 16:43
la 17.04.2010, 17:25
Foarte frumos.
la 17.04.2010, 17:29
wow! felicitari, arata super

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking