Ingrediente
- Pentru foaia de rulada:
- 300 gr spanac oparit si scurs
- 100 gr unt
- 100 gr faina +2 linguri
- 200 ml lapte
- 4 oua
- O lingura smantana
- Marar verde
- Sare,piper
- Pentru umplutura:
- 250 gr branza de vaca
- 50 gr crema Philadelphia
- 50 gr cascaval
- O lingura smantana
- Ardei rosu
- 3 felii sunca
- Marar verde
- Sare,piper
Mod de preparare
Spanacul oparit si scurs se taie marunt.
Untul se pune la topit intr-o craticioara,adaugam 100 gr faina si spanacul,amestecam pana cand se leaga compozitia,apoi punem laptele caldut.Amestecam sa nu se formeze cocoloase.Punem o lingura de smantana ,mararul si condimentam.Lasam compozitia sa se raceasca.
Separam ouale.Cand spanacul s-a racit incorporam galbenusurile,amestecand foarte bine dupa fiecare.Adaugam inca doua linguri de faina si albusurile batute spuma.
Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Punem la cuptor pentru 25-30 de minute.
O scoatem si asa calduta o rasturnam pe o alta hartie de copt si o rulam impreuna cu hartia. Lasam sa se raceasca.
Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.
Cand s-a racit rulada, desfacem cu grija , punem umplutura si rulam la loc. Punem la frigider.
Am avut ceva emotii pentru ca o mai incercasem si rezultatul n-a fost cel asteptat. De data asta ma declar multumita .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de spanac cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|