Ingrediente
- Ingrediente rulada:
- 4 oua
- 100g zahar
- 1 lingura amidon
- 3 linguri faina
- putina sare
- Ingrediente umplutura:
- un plic Creme Ole de vanilie
- 200ml lapte
- 200ml frisca lichida
- 2 banane
- Decor:
- frisca lichida
- 1 banana taiata feliute
- putina ciocolata topita
- un plic de gelatina
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga jumatatea din cantitatea de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Peste spuma de albusuri punem si amestecul de galbenusuri, faina si amidonul.
In tava cuptorului tapetata cu hartie de copt punem aluatul si il lasam la cuptor 10-15 minute. Dupa ce s-a copt - aici e momentul cand am patit-o, asa ca va sfatuiesc sa lasati blatul la racit si dupa ce il ungeti cu crema sa-l rulati.
V-am mai spus ca nu sunt deloc incantata de ideea cremei la plic dar va promit ca aceste creme "CREME OLE" sunt cele mai bune posibile si merita sa le faceti din cand in cand ! Asadar mixam continului plicului cu laptele si frisca lichida si crema e gata!
Mda si am cam uitat sa cantaresc frisca lichida pentru decor :(. Faceti dupa ochi totusi ca sigur va descurcati!
Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce am batut frisca lichida o amestecam cu gelatina topita (adaugati si zahar pudra daca doriti).
Ungem blatul cu crema de vanilie,punem intr-unul din capate 2 banane decojite,rulam si imbracam rulada in frisca. Decorati dupa bunul plac.
Bucurati-va de desert! ♥
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|