Rulada cu ciocolata si banane

Postat de panacris in Dulciuri
31 Dec 2016 | 7937 vizualizari
Rulada cu ciocolata si banane

Ei dragi Bucătărași, în ceas de An Nou vă aduc și o ultimă rețetă pe 2016 ;) S-a nimerit un dulceeee  minunat ;) P.S. Pipota de struț, așteaptă cuminte o nouă rețetă ;) Va fi în 2017 ;)   

Ingrediente

    • Ouă 5 bucăți,
    • Zahăr tos 5 linguri,
    • Ulei de floarea soarelui 5 linguri,
    • Făină albă 000 5 linguri,
    • Pudră de cacao 3 linguri,
    • Sare de mare ½ linguriță.
    Pentru cremă:
    • Ciocolată menaj 200 g,
    • Frișcă lichidă 200 g,
    • Zahăr pudră 4 linguri,
    • Banane 2 bucăți.
    Pentru ornare:
    • Zmeură cca. 50 g,
    • Steluțe de zahăr cca. 15 g.

Mod de preparare

 

  • Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și  pudra de cacao, se adaugă în amestecul de mai sus, înglobându-se ușor. Alautul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt cca. 2 min, la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, aluatl se răstoarnă pe un prosop umde de bucătărie, ce apoi se rulează și se lasă până se răcește.
  • Între timp se prepară crema de ciocolată ;) Ciocolata se rupe în bucăți și se pune împreună cu frișca lichidă, într-o cratițp cu fundul gros, la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu. După ce s-a omogenizat ciocolata cu frișa lichidă, se lasă la rece cca. 30 de minute. Apoi se adaugă zahărul pudră și se amestecă energic, până se obține o cremă omogenă.
  • Rulada rece se desface, se adaugă un strat generous de cremă, apoi se adaugă bananele decojite, se rulează din nou și se lasă la rece, minim 60 de minute ;) Apoi se ornează cu restul de cremă și/sau bombonele de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de biscuiti cu banane

Postat de rocsi_1612

Rulada de biscuiti cu banane

Rulada : Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot). Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc. Amestecam bine, fierbem siropul pana...

Citeste continuarea

Rulada cu banane

Postat de Meea

Rulada cu banane

Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga jumatatea din cantitatea de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Peste spuma de albusuri punem si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2016, 20:00
Arata grozav de bine!
la 31.12.2016, 20:26
Wow
la 31.12.2016, 20:50
Ce bunatate! Arata grozav!
la 31.12.2016, 20:52
la 31.12.2016, 21:56
O combinatie care imi place tare mult!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking