Ingrediente
- -3 oua
- -2 ling apa
- -50 ml alpte
- -50 ml ulei
- -180 gr faina
- 100 gr zahar
- -1 lingurita praf de copt
- -praf de sare
- Crema :
- -500 ml lapte
- -3 linguri faina
- -1 lingura cacao neagra
- -100 ml frisca
- -100 gr zahar
- Pt glazura:
- -100 gr ciocolata
- -1 lingura lape
- -orez expandat
- Extra :
- -1 banana
Mod de preparare
Blatul:
Separam ouale
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul
Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 , turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru maxim 15 minute.
Pana se coace pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il stropim cu apa rece . sa fie usor umed nu ud.
Scoatem tava din cuptor , o lasam sa se racoreasca putin si punem aluatul pe prosop ., Rulam cat e inca cald si lasam rulada sa se raceasca .
Crema :
Punem faina impreuna cu zaharul si cacao intr-o oala si adaugam treptat amestecand continu laptele . Trebuie sa amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase.
Punem pe foc si fierbem pana cand devine ca si o budinca.
Lasam la racit . Cand este rece bine punem frisca si batem cu mixerul la viteza medie pana cand se obtinem o crema usor aerata .
Desfacem rulada din prosop , o umplem cu ¾ din crema , punem in mijloc o banana taiata pe lungime in jumate si rulam .
Asezam pe un platou si turnam restul cremei deasupra. Presaram orez expandat .
Deasupra orezului punem glazura calda ( topim ciocolata impreuna cu laptele ) si mai presaram orez expandat.
Dam la frigider si lasam sa se raceasca bine
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cacao si orez expandat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|