Rulada cu cacao si orez expandat

Postat de andaoana in Prajituri
25 Mar 2015 | 3105 vizualizari
Rulada cu cacao si orez expandat

Azi va propun o rulada putin mai speciala datorita orezului expandat pe care l-am asezat deasupra . In rest este o reteta de rulada fara nimic special .

Ingrediente

  • -3 oua
  • -2 ling apa
  • -50 ml alpte
  • -50 ml ulei
  • -180 gr faina
  • 100 gr zahar
  • -1 lingurita praf de copt
  • -praf de sare
  • Crema :
  • -500 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -1 lingura cacao neagra
  • -100 ml frisca
  • -100 gr zahar
  • Pt glazura:
  • -100 gr ciocolata
  • -1 lingura lape
  • -orez expandat
  • Extra :
  • -1 banana

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul

Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt  apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 , turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru maxim 15 minute.

Pana se coace pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il stropim cu apa rece . sa fie usor umed nu ud.

Scoatem tava din cuptor , o lasam sa se racoreasca putin si punem aluatul pe prosop ., Rulam cat e inca cald si lasam rulada sa se raceasca .

Crema :

Punem faina impreuna cu zaharul si cacao intr-o oala si adaugam treptat amestecand continu laptele . Trebuie sa amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase.

Punem pe foc si fierbem pana cand devine ca si o budinca.

Lasam la racit . Cand este rece bine punem frisca si batem cu mixerul la viteza medie pana cand se obtinem o crema usor aerata .

Desfacem rulada din prosop , o umplem cu ¾ din crema , punem in mijloc o banana taiata pe lungime in jumate si rulam .

Asezam pe un platou si turnam restul cremei deasupra. Presaram orez expandat .

Deasupra orezului punem glazura calda ( topim ciocolata impreuna cu laptele ) si mai presaram orez expandat.

Dam la frigider si lasam sa se raceasca bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cacao si orez expandat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert matcha cheesecake

Postat de oanapl

Desert matcha cheesecake

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si biscuiti

Postat de sufletista

Desert prajitura cu capsuni si biscuiti

Fructele le spalam si le taiem felii, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam biscuiti rupti bucati, cernem cacaua deasupra. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2015, 14:31
deliciu
la 25.03.2015, 14:38
minunata rulada, imi place!
la 25.03.2015, 14:40
la 25.03.2015, 15:01
la 25.03.2015, 15:07

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking