Ingrediente
Blat rulada:
- un pahar si jumatate de lapte de caju(pentru laptele de caju, am folosit parti egale de caju si apa)
- 3/4 pahar de ulei vegetal( acelasi pahar)
- 2 cani de faina pline
- o lingurita rasa de sare
- o lingurita praf de copt
- un praf bun de turmeric( pentru sanatate si culoare)
Umplutura rulada:
- 10 ciuperci champinion
- 3 morcovi( micuti)
- 1 ardei capia rosu
- 1 ceapa
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 varf de legatura de marar
- 1 varf de legatura patrunjel
- 3 linguri ulei de masline
- 5 linguri pesmet
- sare si piper dupa gust
- o cana de apa
Mod de preparare
Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc mic( acoperim vasul cu un capac), se potriveste de sare si piper. Se trage vasul deoparte, se adauga pesmetul peste legume si se amesteca bine, se pune si verdeata tocata apoi se raceste complet.
Se amesteca intr-un bol de mixer uleiul si laptele, se adauga faina si praful de copt si turmericul si se mixeaza, aluatul are consistenta de smantana mai groasa.
Pe o foaie de copt asezata pe tava cuptorului se toarna aluatul, se niveleaza si se coace zece minute la cuptorul incins la 180 de grade.
Intre timp se uda un servet de bucatarie, pe el se asaza foaia de copt cu aluatul, se pune umplutura si se ruleaza usor cu tot cu hartie, ajutandu-ne de servetul ud.
Se lasa la temperatura camerei zece minute apoi se da la rece, iar cand este gata se taie in felii.
E grozav de gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciuperci si legume de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
|