Rulada cu crema caramel si banana

Postat de katty in Prajituri
4 Ian 2015 | 5235 vizualizari
Rulada cu crema caramel si banana

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina
  • crema:
  • 2 oua,
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana nuci macinate,
  • 100 gr unt
  • 2 banane
  • nuca macinata pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu prepararea ruladei.Separam galbenusurile de albusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul, batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbusurile si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptor pana se rumeste usor . Scatem rulada din cuptor cand este gata, o rasturnam pe o alta hartie de copt sau prosop curat si o rulam strans .O lasam pana se raceste.

Pentru crema amestecam bine intr-un castron ouale cu jumatate de cana de zahar pana isi dubleaza volumul si ouale se albesc . Cealalta jumatate de cana de zahar o punem la caramelizat intr-o craticioara cu fundul dublu la foc mic. Cand a capatat o culoare frumoasa , galben-auriu adaugam nucile si amestecam. Dam jos  de pe foc craticioara , turnam ouale si amestecam energic pana la omogenizare. Punem craticioara inapoi pe foc, punem untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet. Dam craticioara jos si continuam sa amestecam pana crema se raceste.

Derulam foaia de rulada, intindem 3/4 din crema si punem 2 banane la capatul din care incepem rularea . Rulam strans  cu ajutorul hartiei de copt si lasam rulada la frigider30 de minute. Scaotem hartia de copt, ungem rulada cu crema oprita si presaram deasupra nuca macinata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema caramel si banana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună...

Citeste continuarea

Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2015, 18:38
la 04.01.2015, 18:52
Tare bunaaaa!
la 04.01.2015, 19:46
Faina rulada ta!
la 04.01.2015, 21:09
Super!
la 04.01.2015, 21:43
yamiiiiii!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking