Rulada cu crema de cacao si rom

Postat de Nadyne in Dulciuri
14 Oct 2016 | 3151 vizualizari
Rulada cu crema de cacao si rom

Nimic mai simplu...foaie de rulada cu crema clasica de cacao si rom. Buna, rapida, aspectuoasa!!!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta vanilie
  • cacao
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

  Ouale se mixeaza cu zaharul la viteza mare, minim 5 minute, se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul, trepat, amestecand pana la incorporare de fiecare data. Incepand de acum folosim o lingura de lemn. Urmeaza faina. Amestecam cu miscari largi, usoare, dupa fiecare lingura adaugata. La final, adaugam si esenta de vanilie. Luam cateva linguri (o cescuta) din compozitie, amestecam cu putina cacao si cu ajutorul unui pos sau al unei lingurite desenam ce model dorim direct in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor, preincalzit la 170 grade, pentru 2-3 minute.

  Apoi, turnam restul amestecului in tava , nivelam, ca sa fie blatul uniform si dam la cuptor, pentru 15-20 minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Incepem sa verificam atent dupa 10 minute, pentru a nu se coace excesiv.

  Cand este gata, scoatem foaia pe un prosop curat, rulam cu tot cu hartie si o lasam sa se raceasca.

  Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga cacaua, se omogenizeaza. Adaugam si esenta de rom, mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia.

 

  Derulam piscotul racit, acoperim uniform cu crema si rulam la loc.

  Lasam rulada la rece cateva ore, inainte de a o felia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu ciocolata si cafea

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu ciocolata si cafea

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si mixati pana se formeaza o bezea ferma. Incorporati galbenuruile, uleiul si cafeaua. Cerneti faina cu...

Citeste continuarea

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2016, 09:10
la 15.10.2016, 16:25
Tare bine arata !
la 15.10.2016, 18:28
Ce bine arata!
la 16.10.2016, 10:47
la 22.10.2016, 21:04

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking