Ruladă cu cremă de zmeură

Postat de diaconta in Prajituri
30 Iun 2013 | 8634 vizualizari
Ruladă cu cremă de zmeură

Nici nu ştiu cum să vă explic cam ce pofte am când văd zmeură.Imi şi imaginez zeci de feluri de deserturi de tot felul.De dimineaţă spuneau la TV că e producţie record la zmeură şi întradevăr era plină piaţa de dimineaţă,dar la un preţ care m-a făcut să reevaluez numărul cobinaţiilor de făcut.Totuşi am pus puţină la congelator şi am făcut şi un desert minunat.M-am declarat chiar mulţumită de aspectul ruladei,care se ştie că nu e punctul meu forte.Dar dacă mi-a reuşit blatul de pizza,o să-mi reuşească cândva şi o ruladă perfectă. Gata,nu mai scriu că o să-l fac invidios pe Padre,ca doar nu-i articol aici şi pe voi vă interesează reţeta nu poveştile mele.

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada:
  • 3 oua întregi +2 albusuri de ou
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • Vanilie
  • Sare
  • 5 g praf de copt
  • Cateva boabe de zmeura
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 500 g zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • Pentru crema:
  • 250 g crema Mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • ¾ din jeleul de zmeura pregatit
  • 200 ml frisca lichida
  • Zmeura
  • Pentru ornat:
  • 200 ml Frisca si zmeura

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi foaia de rulada.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile ,5 la numar(doua ramase de la maioneza),le-am batut bine cu un praf de sare.

Când spuma a început sa faca „ţepi” am adaugat pe rând câte o lingura de zahar.

Galbenusurile amestecate cu 3 linguri de ulei le-am pus peste albusuri si am amestecat usor cu o paleta.

Faina amestecata cu praful de copt,am încorporat-o la urma.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului (40x42 cm)tapetata cu hârtie de copt si deasupra am pus putina zmeura.

Am pus tava la cuptor pentru 15-20 de minute.

Am scos blatul,l-am presarat cu zahar pudra si l-am rasturnat pe o alta hârtie de copt.

Apoi l-am rulat încet împreuna cu hârtia.

L-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit apoi jeleul de zmeura.

Am amestecat zmeura cu zaharul.Siropul lasat l-am folosit ca sa umezesc amidonul.

Am pus zmeura într-o cratita pe foc,am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat siropul cu amidon si am amestecat pâna când s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am mixat frisca si am lasat-o la frigider.

Crema Mascarpone am mixat-o cu 2 linguri de zahar pudra,am adaugat apoi ¾ din jeleul de zmeura,restul l-am folosit ca sa ung foaia.

Am pus si frisca în crema.

Am desfacut usor blatul,l-am uns cu un strat de jeleu de zmeura,apoi am pus crema,câteva boabe de zmeura si am rulat din nou.

Am ornat cu frisca , putina crema ramasa si  zmeura.

Am lasat la frigider câteva ore.

Daca as fi gasit frisca naturala de care folosesc de obicei,ar fi fost PERFECT pe gustul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu cremă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini rulada cu zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini rulada cu zmeura

Se pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus.  Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana...

Citeste continuarea

Desert rulada Pavlova

Postat de mirela0911

Desert rulada Pavlova

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se tapeteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2013, 18:44
ce frumoasa e rulada
la 30.06.2013, 18:46
cum arata de bine rulada
la 30.06.2013, 18:47
Ce faina este!
la 30.06.2013, 18:48
la 30.06.2013, 18:48
oooo, buna seara! ce intrare delicioasa

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking