Am pregatit mai întâi foaia de rulada.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile ,5 la numar(doua ramase de la maioneza),le-am batut bine cu un praf de sare.
Când spuma a început sa faca „ţepi” am adaugat pe rând câte o lingura de zahar.
Galbenusurile amestecate cu 3 linguri de ulei le-am pus peste albusuri si am amestecat usor cu o paleta.
Faina amestecata cu praful de copt,am încorporat-o la urma.
Am pus compozitia în tava mare a aragazului (40x42 cm)tapetata cu hârtie de copt si deasupra am pus putina zmeura.
Am pus tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
Am scos blatul,l-am presarat cu zahar pudra si l-am rasturnat pe o alta hârtie de copt.
Apoi l-am rulat încet împreuna cu hârtia.
L-am lasat sa se raceasca.
Am pregatit apoi jeleul de zmeura.
Am amestecat zmeura cu zaharul.Siropul lasat l-am folosit ca sa umezesc amidonul.
Am pus zmeura într-o cratita pe foc,am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat siropul cu amidon si am amestecat pâna când s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Am mixat frisca si am lasat-o la frigider.
Crema Mascarpone am mixat-o cu 2 linguri de zahar pudra,am adaugat apoi ¾ din jeleul de zmeura,restul l-am folosit ca sa ung foaia.
Am pus si frisca în crema.
Am desfacut usor blatul,l-am uns cu un strat de jeleu de zmeura,apoi am pus crema,câteva boabe de zmeura si am rulat din nou.
Am ornat cu frisca , putina crema ramasa si zmeura.
Am lasat la frigider câteva ore.
Daca as fi gasit frisca naturala de care folosesc de obicei,ar fi fost PERFECT pe gustul meu.