Rulada cu dulceata si blat din cereale

Postat de anuta in Mancare copii
26 Iun 2019 | 1257 vizualizari
Rulada cu dulceata si blat din cereale

meniu pentru copii Un desert frumos, pentru copii mofturosi!

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 linguri de faina,
  • 3 linguri de cereale maruntite la robot,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt
  • umplutura:
  • 75 g unt moale, la temperatura camerei,
  • 6 linguri dulceata, dupa preferinta (eu am ales de coji de portocala)
  • decor:
  • 150 ml frisca

Mod de preparare

Albusurile si un praf de sare se mixeaza cu mixerul si apoi cu zaharul turnat in ploaie, pana ce devin o bezea cremoasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri. Faina se amesteca cu cerealele maruntite la robot si lingurita de praf de copt si se incorporeaza in amestec.

Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute, la inceput la foc iute cca 5 minute si apoi la foc moderat pana se rumeneste usor pe margine.

Se desprinde blatul cald de pe hartie cu lama unui cutit, apoi se lasa sa se raceasca. Se intoarce blatul cu dosul in sus si il ungem pe toata suprafata cu untul mixat cu dulceata, se ruleaza strans si se da la frigider o jumatate de ora. Se decoreaza cu frisca si fulgi de cereale.

Gustul usor sarat al blatului completeaza gustul delicios in orice combinatie de dulceata, avand un desert delicios pentru cei dragi.  

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata si blat din cereale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu rubarba

Postat de gurita_ta2005

Prajitura cu rubarba

Rubarba se spala bine si daca este nevoie se decojeste si se taie felii. Zaharul se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se mixeaza cu mixerul,se adauga cate un ou si se continua sa se...

Citeste continuarea

Placintele cu sunca de Praga si Emmental

Postat de Pungasa_Rogue

Placintele cu sunca de Praga si Emmental

Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida. Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2019, 10:27
la 27.06.2019, 10:32
Delicioasă!
la 27.06.2019, 11:34
la 27.06.2019, 11:53
la 27.06.2019, 11:57
Multumesc

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking