Ingrediente
- 5 oua,
- 5 linguri de zahar,
- 3 linguri de ulei,
- 2 linguri de faina,
- 3 linguri de cereale maruntite la robot,
- un praf de sare,
- 1 lingurita praf de copt
- umplutura:
- 75 g unt moale, la temperatura camerei,
- 6 linguri dulceata, dupa preferinta (eu am ales de coji de portocala)
- decor:
- 150 ml frisca
Mod de preparare
Albusurile si un praf de sare se mixeaza cu mixerul si apoi cu zaharul turnat in ploaie, pana ce devin o bezea cremoasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri. Faina se amesteca cu cerealele maruntite la robot si lingurita de praf de copt si se incorporeaza in amestec.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute, la inceput la foc iute cca 5 minute si apoi la foc moderat pana se rumeneste usor pe margine.
Se desprinde blatul cald de pe hartie cu lama unui cutit, apoi se lasa sa se raceasca. Se intoarce blatul cu dosul in sus si il ungem pe toata suprafata cu untul mixat cu dulceata, se ruleaza strans si se da la frigider o jumatate de ora. Se decoreaza cu frisca si fulgi de cereale.
Gustul usor sarat al blatului completeaza gustul delicios in orice combinatie de dulceata, avand un desert delicios pentru cei dragi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata si blat din cereale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|