Rulada cu mar

Postat de momo121 in Dulciuri
5 Mai 2015 | 3233 vizualizari
Rulada cu mar

Un desert rapid si foarte bun in orice parte a zilei!

Ingrediente

  • 4-5 mere
  • 4 linguri de zahar sau dupa gust pentru umplura de mere
  • 1 lingurita de zahar vanilat( se poate inlocui cu scortisoara)

Aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • Pentru un plus de aroma am pus esenta de rom si vanilie

Mod de preparare

Umplutura: Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le punem pe foc impreuna cu zaharul si vanilia/scortisoara. Lasam pe foc, amestecand din cand cand pana scade tot siropul de la mere. Dam deoparte sa se racoreasca, iar intre timp ne ocupam de aluat:

Sepram ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul pana devine o crema albicioasa. Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, unim cele doua compozitii, mixam, intre timp adaugam romul si vanilia dupa gust si la final punem faina amestecata cu bicarbonatul, mixam pana incorporam bine totul.

Intr-o tava, punem hartie de copt, deasupra asezam uniform umplutura de mere, iar peste punem compozitia de aluat, nivelam bine toata suprafata si o bagam la cuptor pentru cca. 30-35 minute pana aluatul este usor rumen.

Cand este gata, o rasturnam pe un prosop umed, scoatem hartia de copt apoi o rulam usor cat timp este inca fierbinte si o lasam sa se raceasca in prosop. 

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert baigli cu nuca si mac

Postat de Prajituri_de_casa

Desert baigli cu nuca si mac

Stafidele se pun la inmuiat circa o ora in apa calduta cat sa le acopere. Pe urma se scurg bine de apa. Pentru umplut, se amesteca separat ingredientele de la fie tip de umplutura. Pentru...

Citeste continuarea

Reţeta Nr.100- Ruladă cu măr

Postat de botcrina

Reţeta Nr.100- Ruladă cu măr

Curăţăm merele şi le răzuim , după care le amestecăm cu 150 g zahăr şi le dăm la o parte. Separăm ouăle. Frecăm gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr, până se dublează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2015, 16:02
la 05.05.2015, 16:08
ce as manca o feliuta
la 05.05.2015, 16:09
Interesant, nu am mai vazut pana acum
la 05.05.2015, 16:10
Multumesc!
la 05.05.2015, 16:11
ce gustoasa rulada ai facut

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking