Ingrediente
- 4-5 mere
- 4 linguri de zahar sau dupa gust pentru umplura de mere
- 1 lingurita de zahar vanilat( se poate inlocui cu scortisoara)
Aluat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 4 linguri de faina
- un praf de sare
- Pentru un plus de aroma am pus esenta de rom si vanilie
Mod de preparare
Umplutura: Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le punem pe foc impreuna cu zaharul si vanilia/scortisoara. Lasam pe foc, amestecand din cand cand pana scade tot siropul de la mere. Dam deoparte sa se racoreasca, iar intre timp ne ocupam de aluat:
Sepram ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul pana devine o crema albicioasa. Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, unim cele doua compozitii, mixam, intre timp adaugam romul si vanilia dupa gust si la final punem faina amestecata cu bicarbonatul, mixam pana incorporam bine totul.
Intr-o tava, punem hartie de copt, deasupra asezam uniform umplutura de mere, iar peste punem compozitia de aluat, nivelam bine toata suprafata si o bagam la cuptor pentru cca. 30-35 minute pana aluatul este usor rumen.
Cand este gata, o rasturnam pe un prosop umed, scoatem hartia de copt apoi o rulam usor cat timp este inca fierbinte si o lasam sa se raceasca in prosop.
Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|