Rulada cu piersici si ciocolata alba

Postat de antonelamaka in Prajituri
25 Iul 2013 | 3073 vizualizari
Rulada cu piersici si ciocolata alba

Buna, postez si eu prima mea reteta pe acest site, sper sa va placa, sa fiu suficient de explicita in modul de preparare si ... sa mai vina si altele :)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 budinci de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 6 piersici potrivite
  • 500 gr ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Se incorporeaza nuca, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu faina, sau cu hartie de copt si se de la cuptor. Intre timp se pregateste un prosop de bucatarie pe care se imprastie zahar. Cand e copt blatul, se aseaza pe prosop si se ruleaza incet. Se lasa asa pana cand se pregateste crema si glazura.

Pentru glazura: Frisca lichida, impreuna cu ciocolata taiata cat mai marunt se pun pe foc in baie de aburi si se amesteca pana cand se omogenizeaza, apoi se raceste. Dupa ce s-a racit, se pune la frigider, pana cand se intareste suficient ca sa poata fi intinsa pe rulada (se face ca o crema consistenta, dupa cum se vede in imagine).

Pentru budinca: Se pun aproximativ 700 ml lapte la fiert si se indulceste intre timp, dupa gust. Separat, se amesteca restul de 100 ml cu cele 2 prafuri de budinca si cand a fiert laptele, se toarna peste si se amesteca.

Asamblare: Se ia blatul, se desface (nu de tot, cat sa ramana ca un căuș) si se pune o parte din budinca, se aranjeaza piersicile taiate felii sau cuburi, apoi se toarna si restul de budinca. Se „inchide” blatul si se intoarce cu grija cu partea care se desface, in jos (e posibil sa aveti nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru acest lucru). Cand s-a racit ciocolata suficient si are consistenta dorita, se intinde peste rulada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu piersici si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi Lica

Postat de cris2711

Prajitura cu foi Lica

Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul. Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2013, 18:45
Bine ai venit printre noi ...
la 25.07.2013, 19:54
Multumesc!
la 25.07.2013, 19:56
Bine ai venit!
la 25.07.2013, 19:57
la 28.07.2013, 14:17
Bine ai venit! Buna rulada ai adus!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking