Ingrediente
- -450gr biscuiti Petit beure
- -4 linguri de zahar
- -2 linguri cacao
- -250 ml lapte
- -100 gr unt
- -1 lingurita esenta rom
- Pentru umplutura:
- -100 gr unt
- -4 linguri zahar pudra de preferinta
- -50 ml lapte
- -100 gr nuca de cocos
Mod de preparare
Maruntim biscuitii in robot sau cu un sucitor .
Intr-o cratita punem laptele, zaharul si esenta de rom pe foc mic si amestecam in el pana se omogenzeaza si se topeste zaharul. Cand zaharul este topit luam de pe foc si adaugam untul . Amestecam pana cand se topeste .
Acest sirop il turnam peste biscuitii dar nu pe tot o data . Amestecam cu o lingura de lemn sau o paleta si punem cate un pic de sirop pana cand obtinem o compozitie umeda ,usor lipicioasa .
Eu nu am pus tot siropul. Cantitatea de sirop ceruta de biscuiti este in functie de calitatea lor si de umiditatea lor.
Pregatim o fasie lunga de folie de aluminiu sau folie alimentara si intindem pe ea compozitia de biscuiti. O intindem cu mainile pana cand avem o foaie potrivita ca si grosime .
Lasam deoparte pana facem umplutura.
Untul la temperatura camerei il mixam usor cu zaharul pudra si cu laptele . Adaugam nuca de cocos si eventualele arome , daca doriti.
Intindem aceasta compozitie peste biscuiti rulam cu ajutorul foliei. Invelim bine in folie de prospetime si dam la frigider pentru cateva ore.
Se portioneaza si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|