Ingrediente
- 1 kg carne tocată amestec de porc cu vită
- 100 g șunculiță afumată tăiată cubulețe
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură unt
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- 1 lingură cimbru tocat
- 2 ouă crude + 3 sau 4 ouă fierte
- 60 g pesmet
- 1 lingură muștar
- sare și piper măcinat
Mod de preparare
Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după câteva minute împreună cu șunculița si mai calim puțin amestecând din când în când.
Luăm de pe foc și adăugăm verdeturile tocate și amestecăm bine apoi lăsăm puțin să se răcească.
Între timp pregătim o tavă de chec tapetand-o cu o hartie de copt sau o ungem cu puțin ulei daca nu avem hârtie. Curățăm ouăle fierte de coajă.
Când s-a răcit puțin sunca și ceapa din tigaie, adăugăm mustarul, pesmetul și ouăle crude, amestecăm bine, adăugăm și carnea tocată și condimentam cu sare și piper, iar apoi frământăm totul foarte bine.
Punem în tavă jumătate din compoziția de carne, așezăm ouăle fierte în mijloc și acoperim cu restul de compoziție, după care dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru o oră și un sfert.
Când s-a rumenit frumos deasupra, este gata. O lăsăm să se răcească după care se poate felia și servi.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne tocata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|