Rulada de lamaie

Postat de susu in Dulciuri
25 Feb 2010 | 4300 vizualizari
Rulada de lamaie

Ingrediente

Blat: 

  • 2 oua,
  • 1 praf de sare,
  • 60 gr zahar,
  • 50 gr faina.

 Crema:

  • 1 lamaie,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 125 gr mascarpone sau branza de vaci,
  • 60 ml frisca    

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa fierbinte (fiarta inainte) pana se obtine o crema. Se incorporeaza cate putin faina si  spuma de albusuri. Se pune hartie de copt intr-o tava mai mica decat cea de aragaz adaugati coca si coaceti-o 10 minute la foc mic. Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop curat.. Stropiti hartia cu apa rece si indepartati-o. Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca. Se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge. Se rade coaja lamaiei si i se stoarce sucul. Amestecati-le cu branza . Se bate frisca si se adauga la branza. Se desface rulada si se pune crema de branza nivelandu-se usor. Se ruleaza blatul . Se presara zahar pudra si se orneaza cu lime si frunzulite.

Cealalta rulada este din acelasi blat umpluta cu crema de ciocolata fineti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu gutui

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu gutui

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...

Citeste continuarea

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Postat de katty

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 21:51
Frumoase ruladele!
la 25.02.2010, 21:59
cu lamaie...mmmmmmmmmm....imi place
la 25.02.2010, 22:26
eu niciodata, nu am reusit sa fac din doar 2 oua un blat de rulada;eu folosesc tava de aragaz si nu iese decat ceva ''uscat'';aceste rulade sunt mai frumoase decat cele din cofetarii!
la 25.02.2010, 22:52
si eu am avut o problema asemanatoare si am reglat-o ca sa zic asa. daca n-o fac in tava mai mica decat cea de aragaz o fac in aceea de aragaz dar pun hartie de copt cu cateva degete mai putin adica las un spatiu sa nu iasa foaia de pandispan pe toata tava ca altfel nu s emai alege nimic. ridic putin hartia in sus si asa se coace blatul pana la hartie. nu stiu daca m-am exprimat chiar pe inteles
la 25.02.2010, 22:53
dar si unele retete sunt aiurea mai ales pt cei care nu au mai facut rulade. trebuie specificata dimensiunea tavii

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking