Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone

Postat de Creatsa in Prajituri
6 Iul 2014 | 6532 vizualizari
Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone

Eu ador aroma caiselor si imi place foarte mult sa le folosesc in deserturi :) Prajitura de mai jos este o combinatie foarte buna intre jeleul aromat de caise,crema fina de vanilie si mascarpone si glazura de ciocolata.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • Jeleul de caise:
  • 350 g caise fara samburi
  • 5 linguri de zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri amidon
  • 60 ml apa
  • Crema de vanilie si mascarpone:
  • 400 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 4 linguri amidon
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • Glazura neagra:
  • 250 g ciocolata amaruie/cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Glazura alba:
  • 90 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • frisca
  • bucati de caise

Mod de preparare

Blat :

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si apa.Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Peste albusuri am adaugat uleiul,galbenusurile si vanilia si am mai mixat cateva secunde la viteza mica. Am amestecat faina cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea albusurilor,in 3-4 transe,amestecand usor cu o spatula. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii). Blatul racit l-am taiat in 2.

Jeleu:

Am taiat caisele in bucati mai mici si le-am pus la fiert cu zaharul si zeama de lamaie timp de 8-10 minute . Le-am pasat apoi cu ajutorul unui blender si le-am pus din nou pe foc. Amidonul l-am  dizolvat in apa rece si l-am pus peste piureul de caise amestecand continuu pana s-a ingrosat. Am lasat jeleul la racit pana a ajuns la temperatura camerei.

Am uns primul blat cu jeleul de caise apoi l-am dat la rece pana s-a intarit usor jeleul iar intre timp am pregatit crema .

Crema:

Am pus laptele la fiert cu semintele de la pastaia de vanilie. Amidonul l-am amestecat cu zaharul apoi am adaugat laptele fierbinte,in fir subtire,amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat. Am lasat crema de lapte la racit.

Separat am mixat mascarponele cu frisca pana s-a intarit bine. Am adaugat lingura cu lingura frisca peste crema de lapte mixand usor pana am incorporat toata frisca.

Am pus crema peste jeleul de caise si am acoperit cu al doilea blat pe care l-am insiropat usor cu putin sirop de caise. Am dat prajitura la rece pentru minim  3-4 ore. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am portionat prajitura in bucati potrivite.

Am topit ciocolata cu frisca si am glasat fiecare bucata. Le-am dat la rece pana s-a intarit complet glazura neagra.

Ciocolata alba am topit-o si pe ea cu frisca lichida apoi am pus cate o lingurita de glazura peste fiecare jumatate de prajiturica.(pe diagonala)

Am decorat prajiturile cu un mot de frisca si bucatele de caise.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise

Postat de adasev12

Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise

Mod de preparare pentru prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise Blat : biscuitii se faramiteaza cat mai bine, ciocolata se topeste cu laptele si se toarna peste biscuiti. Untul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.07.2014, 10:51
buna buna
la 06.07.2014, 10:54
Wow! Super arata!
la 06.07.2014, 10:58
lAVI FACE CE STIE. NUMAI BUNATATI
la 06.07.2014, 10:59
Wow!!buna
la 06.07.2014, 11:02
Woooow! Delicioasa!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking