Ingrediente
- 600 g pulpa de porc
- Pentru umplutura:
- o mana de nuci tocate si prajite
- 1 ceapa alba
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ou
- 1/2 lingurita sare
- un varf de lingurita piper
- 1/2 lingurita pudra de nucsoara
- 2 linguri pesmet
- Pentru uns rulada:
- 2 linguri ulei de masline
- un varf de lingurita piper
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare
Toci nucile si le prajesti intr-o tigaie teflonata.
Ceapa si ardeiul le toci cubulete mici si le calesti intr-o lingura de ulei de masline.
Amesteci intr-un castron nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugi oul batut, pesmetul si condimentele si amesteci.
Carnea o bati cu ciocanul de batut carne, adaugi compozitia de nuci, o rulezi si o legi cu ata de bucatarie.
Intr-o farfurie, amesteci uleiul de masline cu sarea, piperul, nucsoara si boia de ardei si ungi cu acest amestec rulada.
Asezi rulada intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si acoperi vasul cu capac. Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru o ora si jumatate. Ultimele 20 de minute lasi vasul descoperit. Ungi rulada cu sosul lasat in tavita.
Scoti rulada din cuptor si o lasi sa se raceasca complet inainte de a o felia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu nuci si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|