Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot

Postat de Ina in Slow Cooker
17 Oct 2016 | 6162 vizualizari
Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot

Un aperitiv deosebit, inspirat de o fotografie vazuta recent la Claudia 

Ingrediente

  • 2 kg. burta de porc, cu sorici
  • un ardei capia rosu
  • dulceata de ardei iute
  • miez de nuca (de la 7-8 nuci )
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • condiment pentru friptura
  • 2-3 foi de dafin
  • 10-12 boabe de piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Alegem bucati de burta cu sorici, nu foarte grase. Daca este cazul, indepartam cu un cutit excesul de grasime.

Desfacem bucatile de burta in asa fel incat sa fie suficient de mari pentru a le putea rula. 

Condimentam carnea dupa preferinte. Eu am ales sa presar condiment special pentru friptura, din comert, apoi am uns toata suprafata cu doua lingurite de dulceata de ardei iute ( data viitoare maresc doza :D ). 

Din loc in loc, asezam fasii de ardei capia rosu si bucati de miez de nuca. 

Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o asezam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, adaugand in vas doar 50 ml ulei ( nu este necesar sa completam cu apa sau alte lichide intrucat preparatele trebuie sa fiarba doar in sucul propriu care se va aduna in Crock-Pot in cantitate suficienta). 

Presaram in vas, peste bucatile de rulada, 10-12 boabe de piper ( eu am folosit un mix de piper rosu, alb, negru si verde ) ,  2­-3 frunze de dafin, frunze de cimbru si praf de boia de ardei dulce.

Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim slow cooker-ul Crock-Pot pe program high, pentru cca 4 ore.

Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Ne dam seama ca este suficient de fiarta si dupa aspectul lipicios al soriciului.

Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.

Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Sarmale la slow cooker Crock-Pot

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de...

Citeste continuarea

Desert fudge de ciocolata la slow cooker Crock-Pot

Postat de AlexTeacher

Desert fudge de ciocolata la slow cooker Crock-Pot

Adauga smantana, untul de arahide, sarea de mare, laptele condensat si untul in slow cooker-ul Crock-Pot 3.5L Manual White. Pune capacul, seteaza modul de gatire "low" si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2016, 17:15
ce bunatate, livrari la domiciliu faceti?
la 17.10.2016, 17:17
data viitoare, ca s-a papat instantaneu ,mai ales calda, la miezul noptii ))))))
la 17.10.2016, 17:22
sa va fie de bine
la 17.10.2016, 18:01
multumim!
la 17.10.2016, 18:10
Tare bine arata! As incerca si eu doar ca noua nu ne place cu grasimi!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking