Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot

Postat de Ina in Slow Cooker
17 Oct 2016 | 6129 vizualizari
Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot

Un aperitiv deosebit, inspirat de o fotografie vazuta recent la Claudia 

Ingrediente

  • 2 kg. burta de porc, cu sorici
  • un ardei capia rosu
  • dulceata de ardei iute
  • miez de nuca (de la 7-8 nuci )
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • condiment pentru friptura
  • 2-3 foi de dafin
  • 10-12 boabe de piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Alegem bucati de burta cu sorici, nu foarte grase. Daca este cazul, indepartam cu un cutit excesul de grasime.

Desfacem bucatile de burta in asa fel incat sa fie suficient de mari pentru a le putea rula. 

Condimentam carnea dupa preferinte. Eu am ales sa presar condiment special pentru friptura, din comert, apoi am uns toata suprafata cu doua lingurite de dulceata de ardei iute ( data viitoare maresc doza :D ). 

Din loc in loc, asezam fasii de ardei capia rosu si bucati de miez de nuca. 

Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o asezam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, adaugand in vas doar 50 ml ulei ( nu este necesar sa completam cu apa sau alte lichide intrucat preparatele trebuie sa fiarba doar in sucul propriu care se va aduna in Crock-Pot in cantitate suficienta). 

Presaram in vas, peste bucatile de rulada, 10-12 boabe de piper ( eu am folosit un mix de piper rosu, alb, negru si verde ) ,  2­-3 frunze de dafin, frunze de cimbru si praf de boia de ardei dulce.

Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim slow cooker-ul Crock-Pot pe program high, pentru cca 4 ore.

Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Ne dam seama ca este suficient de fiarta si dupa aspectul lipicios al soriciului.

Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.

Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de simona72

Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Foile de varza, dulce, eu le-am avut gata pregatite. Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne....

Citeste continuarea

Varza murata cu sunculita afumata, la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Varza murata cu sunculita afumata, la slow cooker Crock-Pot

Varza murată se taie fideluță, se lasă în apă rece cca. 60 minute. Șunculița de porc afumată se taie cubulețe. Varza se scurge de apă și se pune în vasul de ceramic al...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2016, 17:15
ce bunatate, livrari la domiciliu faceti?
la 17.10.2016, 17:17
data viitoare, ca s-a papat instantaneu ,mai ales calda, la miezul noptii ))))))
la 17.10.2016, 17:22
sa va fie de bine
la 17.10.2016, 18:01
multumim!
la 17.10.2016, 18:10
Tare bine arata! As incerca si eu doar ca noua nu ne place cu grasimi!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking