Rulada de porc deliciu

Postat de violeta30 in Porc
24 Apr 2016 | 3384 vizualizari
Rulada de porc deliciu

Pregatisem initial carnea de gratar, dar din cauza ploii s-a schimbat planul. Asa ca am pregatit-o la cuptor. Deja imi imaginasem ce trebuie sa iasa din carnita :))

Ingrediente

  • 300 gr amestec de mazare cu baby carrot (morcovei)
  • 250 gr carne de porc pentru tocat (eu am fasonat bucata mare de carne)
  • 1 ou
  • marar
  • condimente
  • 4 felii de cascaval patrat
  • 4 felii de sunca presata patrata
  • delikat/sare
  • 50 gr unt pentru sotare
  • 20 gr unt pentru uns rulada
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • o bucata mare de carne de porc, cam de 6-700 gr.

Mod de preparare

Sotam mazarea si morcovul in unt, apoi adaugam putina apa si delikat sau sare. Cand a scazut bine dam de o parte si lasam la racit. 

Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu legumele racite. Presara condimentele peste ele, mararul, oul, sare/delikat si bicarbonatul. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

Bucata mare de carne o batem bine pe ambele parti. Daca e mai grasa, partea cu grasime se lasa deasupra. Presaram condimente pe toata bucata si incepem sa asezam straturile, mai intai punem cascavalul si adaugam jumatate de compozitia de legume, nivelam bine, avand grija sa punem morcovii pe lungime sa arate bine in sectiune. Pe deasupra punem feliile de sunca, apoi restul de compozitie. Rulam bine si adaugam rulada intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Presaram peste rulada sare/delikat si apoi ungem cu unt sau punem felii subtiri de unt din loc in loc. Ornam cu rosii felii, masline si cascaval.

Dam la cuptor pana se rumeneste bine.

Se taie cand s-a racit.

Este un deliciu !

S-aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Cotlet de porc cu sos de mustar

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...

Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

Postat de gurita_ta2005

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

Intr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2016, 20:56
Vreau si eu
la 24.04.2016, 20:57
la 24.04.2016, 21:05
Imi si imaginez cat de buna a iesit!
la 24.04.2016, 21:41
Foarte faina!!
la 25.04.2016, 15:06

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking